میل جنسی بالا ؛ راهکارهای کنترل

میل جنسی بالا

در حالی که بسیاری از افراد نمی‌خواهند شانس لذت بردن از رابطه‌ی جنسی را از دست بدهند، برخی افراد از وسواس شدید مرتبط با فعالیت‌های جنسی رنج می‌برند. وقتی این وسواس‌ها شروع به تأثیرگذاری بر زندگی فرد کنند، باید پذیرفت که میل جنسی بالا به صورت یک مشکل در آمده است. دلایل دقیق این موضوع روشن نیستند، اما برای برخی این مسئله یک موضوع روانی و در برخی دیگر ناشی از مشکلات فیزیکی است. دانستن دلیل، یک بخش مهم در درمان میل بیش از حد جنسی می‌باشد.

اگر یک شخص به دلیل میل جنسی خود احساس پریشانی بیش از حد می‌کند، می‌توان گفت که دلیل آن به میل بیش از حد او باز می‌گردد. این مسئله می‌تواند با دارو و درمان‌های متعدد دیگر حل شود. درمان‌های مناسب برای اختلال جنسی با دخالت متخصص مرتبط با این مسئله (با توجه به دلیل آن) می‌تواند به کاهش علائم کمک کرده و به علاوه خطرات ناشی از این اختلال را کاهش دهد.

تعریف میل جنسی بالا

میل جنسی، یا شهوت جنسی ممکن است بالاتر از حد مطلوب باشد. میل جنسی بیش از حد که شهوت بالا، اعتیاد به میل جنسی یا شدت شبق نیز نامیده می‌شود، به وضعیتی گفته می‌شود که خواسته‌ها و امیال جنسی دارای تأثیر منفی زیاد بر روی زندگی فرد بوده و زندگی شخصی او و افراد در اطراف او را تحت تأثیر قرار دهد. هم مشاوره و هم درمان، در حل میل بیش از حد جنسی مفید است.

تشخیص میل جنسی بالا در مردان چندان ساده نیست چرا که میل جنسی نرمال بیشتر مردان، بسیار قوی می‌باشد. اما اگر فردی به شکل قابل توجهی احساس پریشانی می‌کند، می‌توان گفت که میل او بیش از حد عادی است. این امر می‌تواند به دلیل محیطی که شخص در آن قرار گرفته و یا شخص در آن محیط محدود شده، باشد.

بیشتر بخوانیم: بی میلی جنسی در زنان ؛ علل و راه حل ها

دلایل شهوت زیاد

درباره‌ی دلایل فیزیکی این اختلال چیزهای زیادی در دسترس نیست. میل جنسی خیلی زیاد ممکن است به دلیل وجود یک فاکتور فیزیکی مانند عدم تعادل هورمونی یا آنومالی‌هایی در مغز رخ دهد. اگر چه این دلایل فیزیکی ممکن است در برخی افراد وجود داشته باشد، اما فاکتورهایی احساسی نیز وجود دارند که می‌توانند به همان اندازه مؤثر باشند. وجود مشکل با دیگر اختلالات وسواسی نیز ممکن است دلیلی برای ایجاد میل جنسی بالا باشد. بیماران دارای اختلال جنون (اختلال خلقی) نیز ممکن است شهوت بیش از حد داشته باشند. داروهای خاصی، مانند داروهایی که برای مقابله با پاهای بی قرار و بیماری پارکینسون استفاده می‌شوند، ممکن است میل جنسی بالا را ایجاد کنند. الکل و برخی از مواد مخدر مانند کوکائین و آمفتامین نیز ممکن است اثر مشابهی داشته باشند.

نکته‌ی مهم این است که در زمان پیدا کردن درمان مناسب، دلیل ایجاد کننده باید مد نظر قرار بگیرد. قبل از اینکه دلیل اصلی و دقیق پیدا شود، علائم بسیاری هستند که ممکن است به عنوان شاخص این اختلال جنسی ظاهر شوند.

بیشتر بخوانیم: بیش فعالی جنسی یا هایپرسکشوالیته چیست؟

علائم و خطرها

بسیاری از افراد فعالیت جنسی را دوست دارند، اما وقتی فردی در زمان دور شدن از تعامل جنسی بسیار آشفته می‌شود، می‌توان او را دارای میل جنسی بالا دانست. تفکرات وسواسی که به مرکزیت رابطه‌ی جنسی می‌باشند در کنار اعتیاد به پورنوگرافی می‌توانند علائم وجود این مشکل باشند. افرادی که دارای شرکای جنسی متعدد هستند، بدون اینکه در ارتباطی عاطفی با هیچ کدام از آنها باشند، نیز ممکن است مشکل میل جنسی بالا داشته باشند.

اگر خودتان یا کسی که برای شما مهم است، هر کدام از علائم اختلال تمایل بیش از حد جنسی یا اعتیاد به روابط جنسی را دارید، اکنون وقت آن است که راهنمایی و کمک دریافت کنید. درمان‌های این مسئله موجود هستند و می‌توانند بسیار سودبخش باشند. مسیر بهبود چندان ساده نیست اما بازیافتن کنترل زندگی و پایان دادن به رفتارهای مخرب که می‌تواند به شما و دیگران آسیب بزند، ارزش این تلاش را دارد.

پرپاپیسم

درمان کم کردن میل جنسی

اگر یک شخص به خاطر تمایل بیش از اندازه به رابطه‌ی جنسی دچار پریشانی و اضطراب است، باید تحت درمان قرار بگیرد. درمان شهوت زیاد ممکن است بر پایه‌ی رابطه درمانی، روان درمانی یا دارو درمانی باشد. هیچ راه حل یکتایی برای کنترل و کاهش میل جنسی بالا وجود ندارد، اما درمانگران آموزش دیده‌ای وجود دارند که در در درمان اختلالات و بیماری‌های جنسی مانند شهوت زیاد تخصص داشته و می‌توانند در تمام پیامدهای این مشکل یاری‌گر باشند.

روان درمانی شامل مشاوره بوده و به شما آموزش می‌دهد که چگونه با امیال جنسی ظاهر شده کنار بیایید که دیگر آزاردهنده نباشند و کنترل زندگی فرد را از او نگیرند.

بیشتر بخوانیم: بی میلی جنسی در مردان، علاج واقعه پیش از وقوع

داروها

در مورد اختلالات خلقی، برای مثال اختلالات مانیک، که می‌توانند میل جنسی بالا را به وجود آورند، معمولاً دارو توصیه می‌شود. سرکسات نیز یک گزینه بوده و معمولاً استفاده می‌شود و ممکن است در ترکیب با رفتار درمانی نتایج خوبی به دست دهد.

گاهی اوقات داروها می‌توانند در درمان کاهش و کنترل شهوت مفید باشند. اما:

  • همواره باید داروها را با مشورت پزشک خود استفاده کنید.
  • داروها را حداقل یک ماه استفاده کنید تا بتوانید شانس موفقیت آن را ارزیابی نمایید.
  • بعضی مواقع داروها به سادگی برای پشتیبانی از بهبودی مورد نیاز هستند.
  • داروها باعث استراحت شده و ساختاری را ایجاد می‌کنند که می‌تواند در این زمینه مفید باشد.
  • معمولاً در حیطه‌ی مشکلات روانی، هر کسی باید مناسب‌ترین دارو را برای خود پیدا کند، و هیچ داروی استانداردی وجود ندارد که برای هر معتاد به رابطه‌ی جنسی به بهترین شکل جواب بدهد. بنابراین این احتمال را در نظر داشته باشید که ممکن است سریعاً در درمان به موفقیت نرسید و یا مجبور باشید مدت زمانی را تا رسیدن به موفقیت صرف کنید.
  • دارو درمانی انتخاب شماست و یک “باید” نمی‌باشد. معتادان به رابطه‌ی جنسی بسیاری بدون استفاده از هیچ دارویی درمان شده اند.

نمونه‌هایی از داروها عبارتند از:

  • پروزاک، فلوکستین
  • ونلافاکسین (که همچنین ضد افسردگی و ضد اضطراب است)
  • لوووکس (ضد اضطراب)
  • مدروکسی پروژسترون (با سطح عادی تستسترون در خون شما تنظیم شده و سطح هورمون را تغییر می‌دهد.).

بیشتر بخوانیم: عوامل موثر بر کاهش میل جنسی چیست؟

راه‌های کاهش میل جنسی

  • با پزشک خود درباره‌ی امکان دریافت دارو صحبت کنید. بسیاری از داروها به دلیل عوارض جانبی خود میل جنسی را کاهش می‌دهند و می‌توانند برای شما مفید باشند حتی اگر شما به درمان‌های اصلی آنها نیاز نداشته باشید. نمونه‌هایی از این‌ها، داروهایی هستند که برای درمان بزرگ شدن پروستات، افسردگی و مشکلات هورمونی (مثلاً پروژسترون) استفاده می‌شوند.
  • از فیلم‌ها و ادبیات تحریک کننده دور شوید.
  • با پزشک خود درباره‌ی مسائل ریشه‌ای که باعث میل جنسی بالای شما می‌شوند، صحبت کنید. تعیین این موضوع بسیار مهم است که این حالت تنها موردی از میل جنسی زیاد است یا اینکه شما از اعتیاد به رابطه‌ی جنسی رنج می‌برید. معتادان به رابطه‌ی جنسی، هیچ گاه احساس رضایتمندی از رابطه‌ی جنسی نداشته و همیشه در جستجوی آن هستند. اگر پس زده شوند، ممکن است عصبانی شده و به طور غیر معمول آسیب ببینند.
  • خود را مشغول نگه دارید. هر چقدر کمتر زمان داشته باشید، کمتر شانس این را خواهید داشت که بر رابطه‌ی جنسی تمرکز کنید. همچنین، تمام روز مشغول بودن شما را خسته می‌کند که در نتیجه میل جنسی شما را کاهش می‌دهد. از روز خود برای پیگیری اهداف خود استفاه کنید و در این صورت احساس نخواهید کرد که برای دلایل غلط، بیش از حد از خود کار کشیده‌اید.
  • بیشتر ورزش کنید. ورزش‌ تنش‌ها را کاهش داده و استرس جنسی را تسکین می‌دهد. میل جنسی بالا گاهی پاسخ بدن به ورزش نکردن کافی و راهی برای مقابله با آن است. خود را در حرکت نگه داشته و ورزش‌هایی را انتخاب کنید که چالش برانگیز و جالب بوده و تخیل شما را تحریک نکنند.
نازنین خدایاری
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.